• Vakliteratuur voor onderwijsprofessionals
  • Veilig winkelen
Samen opleiden & professionaliseren

Datum: 24 januari 2023

(Leer studenten) Studeren met succes

Op basis van de boeken ‘(Leer studenten) Studeren met succes’ voorziet het ExpertiseCentrum voor Effectief Leren van de Thomas More Hogeschool in België (ExCEL) zowel in vormingen op aanvraag voor scholen als in een online leergang.

Vormingen op aanvraag:
Leren is van alle tijden. Toch is de wetenschap van hoe mensen leren relatief recent. Onderzoek uit de cognitieve psychologie en andere aanverwante wetenschapstakken gaven ons de voorbije decennia cruciale inzichten over hoe mensen leren, vergeten, onthouden en toepassen. Zo weten we dat studenten zich vaak niet bewust zijn van hoe hun brein leert, welke aanpakken optimaal zijn en vooral welke aanpakken minder effectief zijn. Het goede nieuws is dat effectief leren en studeren aangeleerd kan worden.
Om de kloof tussen onderzoek en praktijk te dichten, geven wij vormingen met veel interactie en praktische, direct in de klas toepasbare, voorbeelden.

Praktische informatie:
Voor wie: leraren, directieleden, schoolbesturen, beleidsmedewerkers en coördinatoren, leerlingenbegeleiders, pedagogische begeleidingsdiensten, CLB-teams, ouders en leerlingen.
Duur: standaard geven we vormingen van 3 uur, maar het is ook mogelijk om vormingen van 1,5 uur of een hele dag te boeken.
Zowel live als online mogelijk.
Meer informatie of een vorming aanvragen: neem een kijkje op onze website of contacteer ons via [email protected].

Online leergang:
Leren is van alle tijden. Toch is de wetenschap van hoe mensen leren relatief recent. Onderzoek uit de cognitieve psychologie en andere aanverwante wetenschapstakken gaven ons de voorbije decennia cruciale inzichten over hoe mensen leren, vergeten, onthouden en toepassen. Zo weten we dat studenten zich vaak niet bewust zijn van hoe hun brein leert, welke aanpakken optimaal zijn en vooral welke aanpakken minder effectief zijn. Het goede nieuws is dat effectief leren en studeren aangeleerd kan worden. Hoe kan je jouw studenten ondersteunen zodat ze meer onderbouwde beslissingen nemen over hun leerproces? Dat is de focus van deze online leergang die de wetenschap van het leren en studeren vertaalt naar de klaspraktijk.

Praktische informatie:
Voor wie: leraren lager, secundair en hoger onderwijs
Duur: de leergang doorloop je helemaal online en op eigen tempo. Hij bestaat uit vier modules met een totale taakbelasting van ongeveer 20 uur. Je krijgt gedurende één jaar toegang tot de leergang.
Meer informatie of je inschrijven: neem een kijkje op onze website of contacteer ons via [email protected].

De boeken die horen bij deze leergang zijn Studeren met succes docenten, Studeren met succes studenten en de Studeerkaarten.